Sunday, July 8, 2012

Soğan Çorbası Tarifi


Soğan çorbası nedir? Soğan çorbası nasıl yapılır ? Soğan çorbası yapımı ‘ soğan çorbası malzemeleri nelerdir ?

















Soğan çorbası yapılışı ‘ soğan çorbası hazırlanışı ‘ soğan çorbası tarifleri








Ülkemizde bol miktarda yetiştirilen  içerisinde A,B,C gibi vitamin ve kükürt, fosfor gibi birçok minerali bulunduran ve soğanla hazırlanan soğan çorbası malzemelerini vereceğiz.Aynı zamanda vücut direncinide artıran soğanla hazırlanan soğan çorbası yapılışını anlatacağız. Bu muhteşem 4 kişilik soğan çorbasının tarifi şöyledir.








Soğan çorbası MALZEMELERi;





400 gr. Soğan





2 Çorba Kaşığı Tereyağı





5 Bardak Et Suyu





1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber





4 Dilim Tost Ekmeği





1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi





Soğan çorbası HAZIRLANIŞISoğan çorbası yapılışı





Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın. Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin. Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın.






Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün. Et suyunu ve biberi katın. Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin.

Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın. Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin. Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün. Kabı fırının en üst katına sürün. 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin.






Bu konu 7 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanmıştır.

No comments:

Post a Comment