Thursday, July 19, 2012

Çardak Kebabı Tarifi

Facebookta payla

ardak Kebab Tarifi


Sponsor Bağlantılar



Çardak Kebabı nasıl yapılır, en güzel ve en lezzetli yemek tariflerimizle her gün olduğu gibi bugünde sizlerleyiz.


Malzemeler


1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kilo dana kuşbaşı
1-2 diş sarmısak
250 gram yoğurt
Kırmızı biber
2 tane yufka
1 tane soğan


Tarifi


Etimizi bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile beraber yumuşak bir hale gelinceye kadar düdüklü tencerede güzelce pişirin. Pişen etin suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezerek, püre haline getirin. İçerisine ise kavrulmuş dolma fıstığını ekleyin. Yufkaları üçgen şeklinde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği biçiminde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile güzelce kızartın, servis tabağına alıp üstüne sarmısaklı yoğurt katın ve güzelce kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapınız..


Afiyet Bal Şeker Olsun..

No comments:

Post a Comment