Tuesday, July 3, 2012

Mantarlı Tart Tarifi













Mantarlı Tart
MALZEMELER 

2 su bardağı elenmiş un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta

100 gr yumuşak margarin

2 yemek kaşığı su

2 adet soğan, 2 adet yeşilbiber

4 yemek kaşığı sıvıyağ, pul biber

500 gr doğranmış mantar

Karabiber, yarım su bardağı kaşar peynir

Doğranmış maydanoz, dereotu

YAPILIŞI

2 su bardağıelenmiş un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 yumurta, 100 gr yumuşak margarin, 2 yemek kaşığı suyu yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabnda yarım saat bekletin. 2 adet soğan, 2 adet yeşil biberi doğrayıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. 500 gr doğranmış mantar, bir çay kaşığı tuz ekleyip, 15 dk. pişirin. Ocaktan alıp birer çay kaşığı pulbiber, karabiber ekleyip soğutun. Hamuru 23x28 cm. boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın. Üzerine üst malzemeyi yayıp 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişirin. Yarımşar su bardağı kaşar peyniri rendesi, doğranmış maydanoz, dereotunu karıştırıp fırından çıkarmadan 10 dk. önce üzerine serpin.

  

No comments:

Post a Comment