Thursday, September 6, 2012

2013 Patatesli İçli Köfte Tarifi

Oktay Usta Yemek Tarifleri denenmiş ve fotoğraflanmış binlerce yemek tarifi.













Patatesli İçli Köfte


MALZEMELER

3 Su Bardagi Ince Bulgur

Yeterince Su

1 Adet Yumurta

1-1,5 Çay Bardagi Un

Tuz

4 Adet Orta Boy Patates

1 Adet Orta Boy Sogan

1/2 Çay Bardagi Siviyag

1 Demet Maydanoz

Tuz, Karabiber

1/2 Çay Kasigi Salça

1/2 Çay Bardagi Siviyag

1 Çorba Kasigi Salça (Biber Salçasi)

Pul Biber

YAPILIŞI

Patatesleri haslayalim. Kabuklarini soyup rendeleyelim. Soganlari yemeklik

dograyip, siviyagda pembelestirelim. Salçayi ilave edip, bir dakika daha

kavuralim. Ardindan, incecik dogranmis patatesleri ve maydanozu ilave

edelim. Tuz ve biberini ayarlayarak atesten alalim. Daha sonra kullanmak

üzere bekletelim. Ince bulguru yeterince sicak su ile islatalim. (kisirlik

bulgur islatir gibi) Bulgur sisince, içine unu, yumurtayi ve tuzu, ilave ederek

uzun süre yoguralim. Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar

koparip önce elimizi islatarak yuvarlayalim. Sonra isaret parmagimiz yardimiyla

döndüre döndüre köftenin içini oyalim. Mümkün oldugunca ince oymaya özen

gösterelim. Patatesli içten yeterince koyup, köftenin agiz kismini büzerek

kapatalim (köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurma yoksa piserken çatlar).

Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalim. Köfteleri kaynayan suya atip,

5-6 dk haslayalim. Delikli kepçe ile çikartalim. Köfteleri dilersek kizartalim. Sosu

için, salçayi siviyagda 2 dk kavuralim. Pul biber ilave ederek, atesten alalim. Bu

sosu, köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalim.

No comments:

Post a Comment